Jumaat, 23 Mac 2012

Berhati-hati lah dijalan raya..

Aiseh tajuk entri hari ni kemain lagi kan.. Hehe sebenarnya kemaren. Hari sabtu, aku ada tution BI kat skolah. Dari pukul 8 sampai 12. Macam biasa lah kan. Lepas tu, nak dijadikan cerita, budak2 tu pn mintak lah nak rehat kat teacher. Teacher pn bagi.. Kitorang pn kuar la jap, ronda2 area skolah tu. Scha,UmieEyraHuda, Anis, Myra, Aien dengan Zaharah. Hihi cukup la lapan orang. 4 motor. 


Lepas tu.. *baca dengan nada saspen okeh. Ha lepas tu, kiorang ronda2 la kat area tu, ala saja2 je boring, nak habiskan masa je. Sementara tggu dorang semua makan kan. Bila nak balik tu, nampak la satu kereta putih tu, Wira kot tak silap, punya lah laju. Biase la kan. Pastu haa tiba2 jee..

.

.

.

.

.

.

.

gedebanggggggggggggggggggggg* bunyik eksident


Haa kan betul firasat aku. Dah cakap dah ada benda tak kena nak jadi. Scha terkejut gila, serious tak penah tgk eksident kat depan mata sendiri.. Mintak dijauhkan la dari kita kan.. Dalam hati ni mmg ingat tu kawan scha yg tadi, zaharah dgn aien. Sebab rsanya memang nampak baju tu sama kaler dengan zara punya baju. Tapi tgk je kat blakang, Zara dgn aien ada. Eyra dgn huda pn ada. Fuhh selamat.. Nasiblah bukan kawan2 ku yg tersayang ni.. ketar kot, sbb scha masa tu baru je lalu kat kawasan tu. Baru sangat. 

 

Tapi yg eksident tu pon kire kawan scha jugak. Pija dengan Asma. Nak cakap salah kereta tu pon tak boleh jugak. mmg lah salah bawak laju. Tapi yg Asma dgn pija tu kan kenapa tak tgk dulu sebelum nk lintas kan? Ha sebab dorang pg kedai senanye, nak pusing balik skolah la kan. Sepatutnya kalau dorang tgk, mestila nampak keta tu tgh laju kan. Jangan la lintas lagi. Kadang2 dorang ingat sempat kot nak lintas tu, kalot sangat.. Cube tggu skejap, tak jadi apa pon la haih. Haa tulah, sbb t lah slalu org pesan berhati2 di jalan raya.. Tapi benda dah nak jadi kan.. 

 


memang ramai orang masa tu.. Tapi takdak pon yang mai tolong.. yg dk tengok dari jauh ja banyak. Heheh.. tak pe la yang tu. pija tu teruk jugak, calar2.. Koyak semua seluar. Yg Asma pulak mmg lah tgk takde luka, tapi patah paha. Nak dijadikan cerita, ayah Asma pulak kebetulan lalu kat situ..  dia terus bawak pegi hospital la. Alhamdulillah la tak jadi apa2 yg teruk sangat. tu la kan. mintak simpang..Takda apa la lepas tu, sambung balik tution macam biasa. bila dah jadi macam tu, kan dah kena tinggal sekolah..  So moral of the story, Ingat lah orang tersayang~ Berhati2 lah di jalan raya okehh. Untuk pija dan asma, semoga sepat sembuh!  Chaw cin cau~



p/s: sebenarnya entry ni update masa seminggu yang lepas. tapi lupa nak publish. Haha

1 Dah komen.. Anda?:

NadyaBubble berkata...

Fobia tengok accident depan mata -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...