Isnin, 31 Disember 2012

Hm..

31.12.2012 merupakan hari yang sangat menyedihkan bagi saya.. 

Saya Sayang Dia..



ANIS SHAHIRA  ♥ Cantik kan? ;)

I LOVE YOUU :*



Khamis, 20 Disember 2012

Alhamdulillah..

Alhamdulillah.. Syukur sangat2.. Wuwuu 7a1b for pmr. Scha tak sangka pun sebenarnya. Tapi agak kecewa la math still tak dapat A jugak.. Takpela , memang tak target pun math. Sebab setiap kali exam sepanjang tahun ni dapat D je. Haha.. 



Masa trial PMR aritu, Scha dapat 1a,4b,2c,1d. Haha see, suma scha kutip. Tapi lepas trial tu je scha betul2 'study'. Sepanjang tahun ni hampeh je. Study gitu2 je. Lepass trial tu baru la 'oo,senang je rupanya' , 'laa, kalau study dari awal pn dah boleh' .. Haha macam2 la. Tapi takpela, jadikan pengajaran oke scha! Tahun depan mula dari awal. Ekeke. Apa2 pun syukur alhamdulillah. Dapat 7a ni pun scha dah hepi sgt! 

Selasa, 18 Disember 2012

PMR

Guess wut? aku baru nak update pasal pmr, esok dah nak amek result dah! Hahaha. Wuwuuu agak cuak la, tapi watlek watpeace watcool je. Haha.. Takpe la, scha dah ready, aku terima je dgn hati yang terbuka ape pn keputusan tu. Cehhh.


Haa berbalik pada pmr, takde ape nak citer pun sebab dah terlambat. Kuikui. Cuma nak share gambar masa tgh jawab pmr ni jelah. Credit tu cikgu ape tah, lupa dah nama. Ekeke. 



Aku memang ada dalam gambar kat atas, sape jumpa memang hebat! Ngee. Itu saja. Harap2 dapat keputusan yang elok besok.. Agak tekanan la bila semorang beharap sgt.. Aku ni bukan budak pandai pn.. Jangan la harap sgt.. Wuwuu T___T Good luck untuk korang jugak! Semoga dapat result yang cemerlang! 


xoxo,S,publish! Ahakks

Isnin, 10 Disember 2012

Last day @school 2012

Last day kat sekolah pun baru nak update hari ni. See. Betapa malasnya aku. kuikui. Lepas pmr de banyak aktiviti , tapi yang sedihnya aku kejap pegi kejap tak. ahaha biasa ah tu. Nak baik sangat pn tak boleh, tak remaja lah. wkwkwk. Yang pegi pon sebab semangat nak lepak dengan kengkawan. ahaha so jom tengok gambo jelah ek. 



Nampak hamper tu? Hahaha. Sangat lawak okay. Citer nya begini, masa kem pasca pmr tu, kitorang kena buat khemah A shape tu. Okay lah, lepas dah siap naik sumer kena hias. Geng2 aku sumer malas2. ahaha. Kitorang langsung tak hias mende, asal siap berdiri je. Tapi sangat kukuh ok! haha. Geng lain beria ia lah hias khemah memasing dan nampaknya sumer idea kitorang pun diorang sumer dah buat, so spoil ah. Senang2 tak buat langsung. wkwkwkwk


Yang kelakar nye, dalam minggu last sekolah tu, adalah penyampaian hadiah untuk sumer aktvt pas pmr ni. Cikgu pun umum hadiah bg kategori khemah tercantik. And u know whattttttt??? Cikgu panggil tempat ke9 dimenangi oleh kumpulan Shah nur aryana bt shah jahan. Ahaha terkejut mak! Dah la nama aku jugak cikgu panggil. haha malu2. Yang bestnye bagi masa perhimpunan rasmi pulak tu! kahkah. Entah pa la cikgu yahya (cikgu pengakap kami) kata bila tau mcm ni. Pengakap sejati lah sgt. hahaha. Cikgu jangan salah faham, aritu je kami malas.. haha kelakar seyhh.. Tempat ke9 kot.. wkwkwk.. Pastu kami pun terima dengan jati yang tabah dan makan lah makanan dalam hamper tuu~



So inilah muka bahagia bila dapat tempat ke9 ok! haha..



Untuk mengubat kekecewaan tu, kami pun pegi lah photoshoot kat tengah2 padang sekolah.. Hihi. Terus hilang kesedihan tadi tu. sedih la sangatt.. hihi. Meet ma buddyz ; Ilah, hanim, anis, mimi, eyra, umi. Dan tak lupa jugak kat dua orang adik2ku dari form 2, Mellisa n Tyrah. haha. Tgk pic yang besar tu, melisa yang pakai baju blue black tu and atirah yang pakai baju kuning sambil buat peace tu. Hehe. Untuk huda, sorry la takde gambo, sape suruh tak p skolah. BOO! hihi



Destinasi seterusnya ; DEWAN.. Pegi men carom. Cuma tinggal yang ni jela, yang lain dah balik abis. Maka dengan berakhirnya gambar tadi, berakhirlah entri kali ni.. *macam hape je ayat. wkwkwk. Jupe lagi okeh! 


Xoxo,S,publish! Ahakz ;p

Jumaat, 7 Disember 2012

Sorry..

*baca intonasi macam Dian dalam Istanbul Aku Datang. Ahaks~



Perghh, dah lama seyhh tak update blog.. Malas malas malas. Tak tau lah kenapa, mood blogging dah takde la.. haha.. Sedih.. Dulu masa pmr, memang lah jarang update. Memang dah berazam dari awal nak update lepas pmr, tambah2 lagi cuti sekolah ni. Tapi sampai sekarang baru aku update. wkwkwk ampun ye bloggie sayanggg. 


xoxo, S! *Publish. Ahaks xx

Sabtu, 20 Oktober 2012

Hepi Belated Besday Hudaa!

Sebelum trial PMR, memang dah lama pon. Tapi xsalah kan kalau nak cite balek, al maklum la, xsempat nk update sebelum nie. ehehe.. sebenarnye plan asal cuma nak p umah huda je, besday dy, saje syok2. Pastu awal lagi, so kami pn merempit untuk photoshoot la pe lg. ekeke.. 

kat umah Huda.. 




ni kat area umah Huda. Bahagia nya uols~


destinasi kali nie ialah dekat bukit Pencawang tu. haha.. Memang dk nampak tempat tu je dalam mata. Best pe mek gambar dgn tumbuhan2 hijau kan. ekeke.. phm2 jela kat sinie, mana dak ada tempat best2, kg an, penuh dengan pohon2 yg menghijau je la ^^ best wat? kan2..






dalam hutan pon bole~ ekeke.. 



bla3:  At the heart 
of the image..

Selasa, 16 Oktober 2012

Bye PMR!

Yuhuu, morninggg! Terasa kosong kepala saat menaip entri ni. ehehe.. Yelah mana tak nye, setelah berhempas pulas dengan PMR, at last bole jugak rest2.. Tak kesah la korang yang cakap 'baru pmr, spm menanti' brr~ Spm tu citer lain oke, xpayah nak jeles sgt! Yg pnting PMR dah lepas, so spm tu nanti baru kite pikir,. betol x? wink2.




Sgt berharap dapat keputusan yg elok, yang berbaloi.. Dah usaha, dah buat mcm2, skarang hanya mampu Tawakal je.. Mcm mana pn keputusan tu nanti pn, at least saye dah buat yang terbaek ye dak? Pagi nie dok umah saja, xtau nak wat pe, jadi amek kesempatan ni lah nak update blog byk2. yelah dah byk gila entri tertangguh nie, dua bulan kot blog ni ditinggalkan. huhuhu~


Jadi pas pmr nie dah free, bole la menaip selalu ^^

Sabtu, 1 September 2012

Hello September

Isnin, 20 Ogos 2012

Entri Bergambar : Hari Raya Pertama :)

dah xtau nak cakap apa la untuk raya nie.. asanya malas nak type apa2 dah, tengok gambar je boleh. biar gambar je yang bercerita. ekeke.. anyway seronok raya kali nie, raya ngan kawan2 je. xbalik kampung mana2 sebab mmg kampung pun kat sini je.. Hari2 pon bole p.. hehe.. 


yang xbole lupa sekali ari tu, lepas siap beraya dgn family, dah ziarah kubur, kawan2 pun mai la umah, plan arini mmg nak pg beraya je umah kawan2, umah cikgu2, nak dijadikan cerita kami pun tggu la sorang kawan nie, dari pukul 10 kot rasanya, sampaila dekat pukul 2 baru mai.. amboii2, kelas kau.. call sekali ckp, nak balik dah. call skali lg ckp otw.. otw apekah.. padahal masa tu dok kt umah lagi. ekeke.. nasib la ari raya, kitorang maafkan hg.. haha..


memang post ni panjang dengan gambar je, malas nak edit cantum2 kan dia tu. huhu.. layankan jela ehh~


my little sister sarapan ketupat + susu di pagi raya..


pagi2 raya ni nak uat pe lagi, bergedik depan camera dulu lah jawabnya. kan kan


me wit adek ku yang sgt gedik~





my mom. ha tgk lah aku yg lebih besar + tinggi dari mak.. haha..


mak dengan adek yg last, amy. 



bole nak nak letak muka ni banyak2 siket? haha


jangan sampai korang menyampah udah la ye? ekeke :p


salah satu gambar family tahun nie. Abah aku tu, muka je nampak garang tapi dalam hati ada taman oke. haha.. nampak je mcm tu, tpi sebenarnya sgt sporting. wink wink ;)


Destinasi pertama, kat umah cikgu sopiah. Dia buat nasi tomato, sedapp! Dah la sporting abess.. ha kalau nak tau, yang kiri hujung sekali tula yg lambat tu.. ekeke


aku kalau kepala xsenget sikit xsah..


see, muka excited. haha



ha, tulah cikgu sopiah tu. yang tengah n duk bawah. Dia mengajar sejarah, tapi kitorang sekali pn xpenah belajar ngan dia lagi.. hehee..



tudung aku pn dah selebet abes masa nie..



suka rumah ni..






si adam yang menyibuk.. ni kat umah yon, lelaki yg pakai baju coklat lam gambar tu..





pasangan bahagia.. ops!


sorang lelaki, 6 perempuan.. 


letih oi g beraya..






pas balik umah yon tu, destinasi seterusnya ilah umah ilah pulak..



cari saya?


eyra wit huda.. masa nie kena tunggu ilah p hantar hanim atas sebab2 yg tertentu. cehh



yeah, sampai2 umah posing dulu ;) kat umah linda nie, kat linchan, rumah nie mak aii, nunnn kat atas bukit sana, sorang2 dia ja.. xbrani nak bawak nek moto, so letak ja kt bawah tu.. lalu kami pun menapak la mendaki bukit nie.. ehehe



xpenah letih untuk senyum. wink2 ;)






kalau korang suma ni slalu jenguk2 blog nie mesti dah slalu nampak la muka2 nie kan.. depa ni lah kawan2 yg terbaikk..



nie pulak kat umah tok kepada huda..



merempit di hari raya..


jangan tiru aksi ini..


amboi, kemain cahaya keimanan memancar..


KDA VS KCW



AND, Last but not least, rasanya xterlambat lagi kot nak ucapkan Selamat Hari Raya buat korang semua yg tengah baca niee, yelah, awakk le tuu ;) 


Lots Of  Love,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...