Isnin, 4 Jun 2012

Jalan2

Petang sumee! Ramai lah orang yg pegi becuti jauh2 kan cuti ni, tapi kitorang pg bercuti sehari ja. Haha. Tak yah p jauh2 dah. Plan asalnya nak pegi kenduri kawen umah kawan jek. Yelah cuti2 camni takyah masak pn xpe, hari2 ada kenduri. Hihi. Tapi saya agak tak minat pg kenduri. Hoho. setakat umah kawan2 atau yg rapat tu pegi lah. :)


Nak dijadikan cerita, hari tu langsung xplan pon. Cuma cakap kat member, esk pg umah Umi. So oke lah. Rumah Umi tu kat Kg Pong. Act bukan umah dia, umah sedara dia. Kitorang pon pegi lah, nek moto jek sebab xjauh sgt pn, hehe. Member2 rapat jek yg p ni, Scha, Hany, Hanim, Ilah, Anis, Myra, Eyra, Huda,Syifa. Ha adalah dalam 6biji moto sumenye. Kehkeh. Macam2 masalah plak yg terjadi ari tu. Orang ni xdak moto lah, kna g amek dy lah. Haha tu lah plan dari awal. Tapi oke je, pastu sume oke lah. 


dah sampai.. Kenduri kat kampung ni len sikit suasananya.. 


Hany. Perut kenyang muka pn kenyang lah. Tak gitu? Haha


Subject utama lain, focus lain. Tak pasan plak. Kehkeh







Pas abes makan sume duduk sat je, pastu terus balik sebab macam2 hal pulak. Minyak moto xdak lah, adehh. Paham2 je ah kampung ni, Stesen Minyak pn sikit je. Ilah, Syifa je yang balik dulu. Kitorang balik gak, tapi pegi meronda tengah2 hari tu. Nek moto kan, panas cahaya matahri tu mmg lah, tapi dah kena angin jek ;)


Masa ni kat Kampung Sireh kot kalau tak silap. Baru pertama kali lalu kat sini walupn sebenarnye xla jauh sgt pn dari kg sendiri. Haha. 


Benti kat Kg Sireh tu. Amek angin dulu. Muka pn dah mcm ape dah. kehkeh










Lalu kot kampung2 ni memang best gila sebab sawah je sepanjang jalan. Nampak hijau kuning je. So pe lagi, plan nak g photoshoot terus lah. Kehkeh. Nak amek kat tepi jalan ni panas sgt plak, dengan org lalu lalang lagi. Tetibe je hanim plan g amek kat sawah tok dia. yg tu mmg masuk dalam sikit. Baru kelasss. Cekidauut~


Ni lah jalan nak ke bendang grandma Hanim tu. Jauh gak kot baru nak sampai.



Yeahh dah sampaiiii~







Yeahh cantek gila kan. 




Gambar aku memang xdak lah awal2 ni.. Disebalik setiap gambar2 ni adalah scha.. sobs2..


Memang best gila lepak kat sini~





Barulah nampak muka scha. Haha.. Selebet dah, tgk lah tudung pn dah jadi apa sebab nek moto kan. Ni je lah yg tak bestnya lau nek moto. Habis rosak tudung. Hoho


Me wit Anis n Hanim















Dalam hutan pon bole~ Hahaha



Hany tu muda setahun senanye dari scha.


Ada sapa2 berminat?


Kitorang keluar dari pukul 12.30 sampai la pukul 6. Boleh gitu? Haha.. Letih xyah nak kata la sebab dk atas moto lelama2 ni. Macam baru belk camping je. Letih gila kot. Memang best la. Ilah, Umi, Huda, Myra jangan jeles oke! 


Nah tuk korang yg baca entry ni!


Rasanya dekat 5,6 kali gak la ulang alik kot KLS tu. KLS stand for kampung lebai saman. kehkeh. Sepanjang perjalanan tu pnadela dekat 4,5 kenduri. Nak je singgah kalau bole, tp dah kenyang sangat. hoho





blablabla :  Nanti pg lg oke! 






12 Dah komen.. Anda?:

Aesya Zealous berkata...

seronoknye jenjalan kt kampung naik motor..heee

Scha Lalala berkata...

@Aesya Zealous hehe seronok! time masuk hutan sikit lg la besh! ;)

Bulan Syurga Firdausi berkata...

alhamdulillah semua tutup aurat :) kat mane tu..? cantik..

Scha Lalala berkata...

@Bulan Syurga Firdausi :) cantik kan, kat kampung2 kat kedah ni.. :)

Aqilah Mohamad berkata...

Subhanallah cantik tempat tu ;)

Ratu Lissa berkata...

bestnya jenjalan kat kampung :) huhu . . suka gambar bunga purple tu . lawa =D

Scha Lalala berkata...

@Ratu Lissascha pn suke gak! hihi. yup memang bestt sgtt :)

tiafazunia berkata...

lawanyaaa gambar2 kat sawahhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...