Ahad, 24 November 2013

Sehari di LEGOLAND sempena Johor International Jamboree (JIJ) Part II

Oritee bagi yang belum baca entri pasal legoland aku sebelum ni, boleh baca kat SINI dulu k. Pastu baru sambung entri ni untuk dapatkan mood yang lebih okay! Untuk yang dah baca, jom teruskan!


Luas kan? Semua tu aku dah explore kecuali waterpark ja sebab ticket tak amek sekali dengan waterpark pn. Ok untuk dapatkan mood legoland, meh nak tunjuk satu shot yang aku amik dari observation tower yang macam menara taming sari tu. 


Ok mari teruskan penjelajahan kita!!

Ada 7 bahagian dalam Legoland iaitu Miniland, The beginning, Imagination, Lego Technic, Lego Kingdom, Land Of Adventure dan Lego City. Untuk bhg Miniland aku dah update kat entri yang NI.

pink bunny and hearts divider
pink bunny and hearts divider
Aku mulakan dengan Lego Technic. Ada 5 activities kat sini antaranya Lego Academy. Kat sini lah tempat kami berteduh selepas berpanas dalam Legoland tu, tumpang aircond. Haha. Tempat ni untuk kita main lego je. Tapi best gak sebab macam lama gila ja tak main. Masuk2 terus abg syawal ajak lawan sapa dapat siapkan robot tu ikut yg robot yg dah sedia ada kat situ paling cepat.

Muka letih ja.. Ehehe.. Takdak orang sgt pn kat sini sebab elok budak2 lalu nak masuk ja tengok kami konker satu meja dengan semua lego2 tu terus tak jadi masuk. kuikui..


Next; Technic Twister. Yang ni santai2 ja.. Pusing2, kena angin.. 



NEXT; Project X. Yang ni pn roller coaster yang tak kurang hebatnya jugak. Dia x banyak twist and turn tapi dia banyak jenis jatuh menjunam giler. Awal2 tu naik punya tinggi slow2 pastu turun gila laju macam nak tercabut jantung.
Ni masa beratur nak naik benda ni lah.





NEXT; Lego Mindstroms.


Part yang seterusnya ialah Imagination. Observation Tower ja aku naik yang ni.



Part yang seterusnya ialah Lego Kingdoms. Sini aku paling suka sebab cantik gila castle tu! Masuk dalam castle ni feeling2 princess gitu. Pastu naik tangga sampai ats sekali ada la tempat beratur untuk The Dragon iaitu Roller Coaster paling best sekali kat Legoland ni! 
Cantik kan? Sama pulak colour baju dengan Castle tu.




Andddd the most exciting past is of course The Dragon!!

Next Part is Land Of Adventure!

Kat Land Of Adventure ni ada Lost kingdom. Kat sini la yang kena tembak2 lampu hijau dengan merah tu. Syok kot lawan tengok sapa dapat mata paling banyak.




Gambar2 kat atas adalah di sekitar The Lost Kingdom.

Beetle Bounce pn main jugakkk..
Nampak tak muka bahagia sorang2? Haha..

Yang ni sebenarnya tak mencabar sangat pn. Kalau macam kat genting punya tu baru syok!

Tengok movie 4D pn best gak! Movie tu semua pasal cartoon2 lego tu ja tapi memang terbaik la siap ada effect angin, air semua. Sekali ada scene yg splash air pastu tetiba rasa ada air terpercik. haha habis basah. Part perang2 tu pulak angin kuat terus rasa angin kuat dalam cinema tu. Kayu2, panah2 mai semua pakat elak macam betul2 plak. Haha two thumbs up!



Okay sampai disni saja entri kali ni. Update panjang2 pun nanti orang skip plak baca ataupun tutup terus. Ehehe ada lagi Part III oke. Yang tu gambar sekitar Legoland jer.. Okee chaww.



Klik link dibawah untuk baca entri berkenaan Legoland.
PART II

2 Dah komen.. Anda?:

Liza Licha berkata...

singgah sini :) nampak best la dengan semua aktiviti tu.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...