Ahad, 24 November 2013

Sehari di LEGOLAND sempena Johor International Jamboree (JIJ) Part I


Perghhhh, syok gila baq hang p Legoland Malaysia. Act, p Legoland ni sempena Johor International Jamboree (JIJ) aritu. Dia termasuk dalam aktiviti. Sepatutnya p Legoland dan USS Singapore tapi budjet tak cukup so cukuplah sekadar p Legoland.. Kami cuma bayar 75 ja termasuk RM15 voucher makanan.. Harga sebenar dia RM120 kot kalau tak salah untuk dewasa.


Kami ada kat sini dari dalam pukul 11 pagi sampai 7 malam. Tu pn tak puas lagi pusing2 kat dalam tu. Memang terbaik la. Rasanya 9/10 dari permainan kat situ dah main. Sampai 1 tu tah bapa kali main. Roller Coaster yg awalnya macam nak tercabut jantung naik pn dah tak rasa papa sebab dah naik banyak kali. Ehehe..

Best cara pengurusan kat sana. Setiap permainan kita main, keluar2 ja dari tempat tu terus ada kaunter untuk gambar. Kiranya macam kalau kita keluar ja dari situ terus kuar gambar kita main kat dalam tu. Macam setiap permainan ada satu tempat yang camera akan shot. Kalau rasa berkenan kat gambar tu beli la. 1 gambar RM10. Ehehe pastu boleh cari gambar tu kat pictureair.com , dia ada bagi code gambar tu.

Yang ni kali pertama masuk tak tau main lagi. Dia kena tembak lampu merah dengan hijau. Kali kedua masuk sebab nak fight sapa dapat point paling banyak. Kali ketiga masuk sebab baru tau camera kat mana, so nak posing kat camera. Ni gambar masa kali kedua masuk. Ehehe.. 

                         
Entri ni khas untuk Miniland sahaja. Part II nanti aku sambung orite.

My favourite part at LEGOLAND is Miniland. Kat situ memang terbaik la. Miniland is the centerpiece of Legoland. Tak puas aku tengok semua ni. Kat sini ada replika of architectural landmarks from of over Asia. Landmarks dari Indonesia, Brunei, Cambodia, Vietnam, Thailand, India, Singapore, Putrajaya, Philiphines, Myanmar, Laos, China, Kuala Lumpur, KLIA and many moreeeee. Interesting right? Now jom tengok replika2 ni dari camera aku yang sempat di snap. 

Memang sebijik macam real baq hang dalam gambaq.


Putrajaya. Macam real tak?


Memang semua replika ni diperbuat daripada lego ya untuk pengetahuan semua.


L for LEGOLAND. Berbackgroudkan Taj Mahal, India yang memang awesomeeee.



Kami dah sampai China yowww!!


Vietnam.


Angkor Wat, Cambodia.



KLIA.


Teka kat mana? Bali, Indonesia.



Myanmar.


Kuala Lumpur.



Pirates @Melaka. Kat sini memang kecoh gila la dengar suasana pergaduhan antara lanun2 tersebut. Kalau tengok dari dekat tu macam2 orang2 tu buat.


Bukan hanya landmark seluruh Asia ja ok ada kat Miniland ni. Aktivti harian kita pn ada. Ni suasana kat konsert. Macam suasana kat konsert betul dengan ada orang jual2 kat tepi tu la. I like!




Yang bestnya kat Miniland ni, dorang hidupkan tempat ni contohnya macam kalau p satu2 tempat tu, ada bunyi2 seolah2 kat tempat tu la. So memang rasa hidup la. 


Kat sini boleh rasa suasana bandar tu dengan bunyi kenderaan, bunyi orang berbual2. Macam kat bandar bebetul. Semua ni mini je k. Tengok memang macam real.


Kat Miniland ni banyak dengan tempat2 kat Kl, lepastu baru landmarks seluruh Asia tu. Sila la menjamu mata dengan gambar2 ni oke! Enjoy!!








 Kenderaan kat belakang tu bergerak oke, bukan statik ja.




 Malaysia. Dimanakah negeri anda?




Ok itu saja cerita about Miniland! Amacam? Apa komen korang? Menarik tak? Haa cuti ni apa lagi, jom ramai2 ke Legoland ok, macam berbaloi jerr. ehehee..



Klik link dibawah untuk baca entri berkenan Legoland.
PART I

8 Dah komen.. Anda?:

Mirza Afiqah berkata...

Mia pergi sana juga haritu, memang best lagi lagi masa naik roller coaster sampai 3 kali. Hehe :)

Scha Aryana berkata...

@Mirza Afiqahkann. Ehehe scha naik satu jenis roller coaster tu sampai xtau berapa kali. Dari rasa takut sampai tak rasa pape dah. hehe

Arya Estinengtyas berkata...

wow best Nye..... rase membuak buak hati ni nak pegi bile tgk gambar2 ni.... :)

Scha Aryana berkata...

@Arya Estinengtyas kan kann, best. Pegii jgn tak pegi ;)

Aisyah azizon berkata...

Huhuhu.. untungnyaa diaa.. mcm best je . mcm best je. ahaks . ziarah my blog back ya

Scha Aryana berkata...

@Aisyah azizon hehe ya kak, memang untung dapat half price sbb g under scout. Hehe. Orite i will :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...