Ahad, 18 Disember 2011

Pantai Merdeka

   





Disebabkan entri ni berkaitan dengan Pantai Merdeka, aku dah sediakan lagu pantai merdeka tu kat korang semua. khas untuk pembaca entri ni. eheheh. 

Haritu, 11 Disember kitorang budak2 form 3 n form 5 tahun  depan ada pegi kem kat Pantai Merdeka. Dua hari je. Kem ni pon aku tau dah last minute. Cikgu bagitau yang orang tak cukup, aku pon call lah kawan2 ajak pegi. Mula2 nampak macam nak pegi holiday je. Camp tak nampak pon. Haha. Act, kem motivasi je ni. Tapi best, Syahduu ah kat pantai pulakk. 





Sorry kualiti gambar tak elok. Edit pon sukati je. Ehehe :')



Tak jauh mana pon pantai ni, sebab dalam Kedah jugak. Tapi dalam bas tu bukan main karoke sampailahhh depan pintu gerbang Pantai Merdeka. Haha kakak2 form 5 memang sporting habis, tak senyap punya lah dengan diorang. Ohh tiba2 aku rasa aku budak2 gila. Kehkeh. Macam biasa je lah kem motivasi kan, TAPI. haa kem ni takdenye nak sedih2, menangis2 macam kem2 motivasi yang lain. Kalau sebelum ni aku pegi pon asyik menangis je. Haha memanglahh masa tu rasa insaf gila. Rasa balik ni memang nak usaha betul2 lah, nak jadi budak baik. Tapi sehari dua je, pastu lupa lah. ekeke. Nak buat macam mana kann.. Wuwuu



Tapi kem motivasi kali ni. Dengan dua orang cikgu. Dua2 lelaki dan diorang memang sangat2 sporting. Gila pecah perut aku ketawa. Kelakar bila ingat balik, memang klakar gila lahh.Enjoyy sangatt. Tapi dalam lawak2 diorang tu, ada point nya. Ada benda yang diorang nak cakap. AND macam tu lah aku sukaa. Haa ni main dgn nangis2,slow, sape tak boring kann. Ni semangat lah jugak aku nak dengar. Hehee memang best. 



Aktiviti seterusnya pulak ialah dengan Encik Fathi Alias yang bertajukkan Peta Minda. Maknanya cara buat peta minda lah. Tapi dengan cara yang lebih berkesan. And yeah, aku dapat ilmu baru. :) Petang tu pulak, bebas lah, main2 mandi manda dekat pantai kan. Hoyeah memang best gila. Bukan main photoshoot lah. Haha. 



Aku takmau cerita pasal aktiviti tu dah, Yang paling best tu masa mandi manda kat pantai tu lahh. DAN, tak sangka pulak yang petang tu kitorang ada aktiviti dalam basah2 tu. dekat pantai merdeka kan ada tembok kat atas tu. kitorang kat bawah, so orang2 kat atas tu tengok kitorang lah. Haha memalukan bila kena buat tepuk macam2 jenis depan2 orang ramai. Mula2 memang lah, pastu tepuk tak tepuk. Semua bantai jee. Macam cikgu tu cakap, Biar kita control pantai merdeka ni. Haha syiokk ah. Kelakar pulak tepuk tu, dengan gaya badan yang tak boleh blah. Haha.. 




Candid. Aku meeemang suka gambar candid! 





Petang tu, diorang bagi macam batang paip tu. Lepastu benda tu ada 18 lubang2 kecik lah. And ape yang kitorang perlu buat adelah buat lah macam mana pon asalkan bola ping pong tu timbul kat atas. Ofcos la masukkan air. Lepas tu bukan main semangat tutup lubang2 tu semua. Kaki tangan semua perlu. Haha. nasiblah agak ramai dalam satu kumpulan, kalau tak, jenuh. Ada yang tukang amek air, scha tukang tutup je. pastu jerit2 suruh orang cepat. Haha. 







Lepas tu kan, bola pingpong tu memang dah naik dah lah. Dah nampak dah. Masa tu kami lah kumpulan first yang berjaya. Ecehh. Elokk je cikgu tu nak tengok, ada yang terbukakkan lubang tu, and bola tu pon hilang lah dah air semua keluar. Ohh sadisnyaaaaa, Baru nak happy kann. Excited nih :'( Bukan main yakinkan cikgu tu yang kitorang dah dapat buat. tapi takde bukti kan. Sobss. Last2 jangan kata berjaya, kami lah kumpulan last yang dapat timbulkan bosa tu. Huhuu. Tapi best laa, happening habes. 








Senaman ni pagi hari ~



















Blablabla : Cuti skolah dah nak habis. Cepat je masa berlalu berlalu :'(

6 Dah komen.. Anda?:

zaty berkata...

wahhh..lama dh tak pergi ni.last pi main kt pantai ni masa kecik2 dlu. :)

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/ :D

Scha Lalala berkata...

@zaty
hee scha yang duduk2 dekat situ pon jarang sangat pegi. :D

Scha Lalala berkata...

@Apik Pehe
haha balik dah la. buat ape lama2 ;D

Orked berkata...

comelnyer blog dia....btw seronok nyer dpt join aktiviti cmni...

Scha Lalala berkata...

@Orked
hehe thanks. blog biase je ni. huhu.. aah memang seronokk :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...