Sabtu, 14 Januari 2012

Meet my Sweethearts ! Penawar dukaku~




Haha ampunn..

Sape2 kat sini yang sukakan haiwan? Scha salah sorang nye. Sebagai seorang pengakap, ecehh. Undang2 pengakap yang ke 6 ialah kasihkan binatang. Kat rumah scha ade macam2 haiwan dah. kalau kat kampung ni, dah mcm mini zoo da. petang2 budak2 main main2 kat sini. Huhuu. Haiwan2 tu seperti dibawahh.. Jeng jeng jengg ..




Hee, abah scha punye status. Scha tolong gitu2 je, abah la lah orang nombor satu nye. Dye memang sangat2 sukekan benda2 cmni.. Ingat lagi haritu burung tiong meninggal dunia.. sobss sobss.. masa tu kitorang semua keluar, balik2 tengok badan dah panas.. waa, sedih gilee.. Mata abah pon dah merah dah.. sobss.. Tapi dah lama dah, 2010 kalau tak silap.. 


Lepas tu, korang ingat lagi pada kelisa NI. scha penah buat entri tentang tu. 



Kelisa ni pon dah arwah sebenarnya.. Cerita dy macam ni.. Kelisa ni dah besar dah, aquarium tu pon dah kecik bagi dy, so memang tak selesa lah kat dalam tu. Nak beli tank baru pulak, masa tu takde bajet lagi. So kitorang letak dy kat dalam kolam kat luar. Memang sementara je lah, sementara tunggu tank baru tu. Tapi satu hari tu, semua tengah makan. Pastu bila dah sudah, abah pegi la tengok ikan tu. Tengok2 dy dah ada kat luar. Rasanya memang dah lama dah sebab lendir2 pon dah hilang. Hari tu pulak panas.. Dah letak dawai2 semua dah kat atas tu, tapi dy rempuh jugak.. Habis calar badan dy.. Kitorang buat cpr lah.. hehee nak tengok? Bawah ni









Hehe.. Tak menjadi pon. Agaknya sebab dah lama dy kat luar tu.. Cian dy.. Hilang lagi sorang boyfrenz aku.. 


Dan sekarang ni lak, ayah aku buat sangkar baru pulak. memang besar la, burung2 tu pon bebas beterbangan kat dalam tu. ekeke


Banyak lagi gambar, tapi loading lambat lak nak tunggu. Sikit2 je la.. ada banyak gak burung lam ni.. Now jom tengok ahli2 nyaa~






My budgies dan seniornya. Australian cockatiel.


Ni gambar yang paaaaling aku SUKA!

Habis bab tu.. Arnab pulak. Ada 3ekor sekarang.. Haa baru ingat hari tu baru dapat baby 2 ekor. Hehee comeyy gilee.. Tak sempat nak amek gambar lagi. Nanti pulak aku share bab tu. Kita beralih pulak padaa kucinggg~ Ngeh3. Anak2 kucing ja ada kat rumah skarang ni. Namanya kikiee. Superb comel. Suke tengok dy..












Dah la tu.. Sebenarnya ada lagi.. Ikan air laut.. Macam dalam finding nemo lah. Ada nemo, ada blue tang. Yellow tang.. Gambar lama je lah aku letak, xdan nak snap gambar baru. hehee





Susah gak nak setting benda ni.. Nak pastikan garam dy cukup.. Suhu dy pon cukup sejuk.. Siap ada aircond untuk dy lagi.. 




tu semua mesin2 untuk tank air laut tu lah.. yang ni aku satu pon xfaham.. tukang bagi makan je. ngeh3. 

Heee terpanjang pulak entri ni. Nanti aku share lagi. Byebyeee


blablabla : Today i dont feel like doin anyhing ~




12 Dah komen.. Anda?:

msredcheesecake berkata...

Heaven, memang best la ada pets ni... Byk plak tu...

Si Gadis Semasa berkata...

alahaiiii . comel2 nye lah haiwan2 ni . geraammmmmmm !!!

Scha Lalala berkata...

@msredcheesecake hehe memang pon.. tengok diorang pn boleh leka..

nik rosmawati berkata...

rajinnya jaga semua haiwan ni.
mcm mini zoo dah kat umah yea :)
menarik.

Picoz Shupalula. berkata...

Ya Allah banyaknya haiwan kat rumah Scha. huhu. hidup dengan haiwan2 nih memang heaven lah. rumah picoz ade 8ekor kucing aje. sume dah besar2 dah tak syok nak getel nanti kena geget. kehkeh.

Scha Lalala berkata...

@Picoz Shupalula. hehe betol tu.. seronok dk ngan diorang.. ngeh3.. a'ah betul kan, bile dah besar dy ddk senyap2 je.. kecik2 je buas.. ^^V

wanie berkata...

lepas ni bela sugarglider pulak..trend la ni!

MALU WEH! MANALA NAK SOROK MUKA JANTAN AKU NIH!
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/01/status-aku-takder-sorang-pun-like.html

Scha Lalala berkata...

@wanie haa tulahh.. memang dah lama plan nak beli. belum berkesempatan lagi.. ehehe ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...