Sabtu, 11 Januari 2014

Cubaan Pertama Ber'Vector' di Photoshop

Macam yang korang baca kat entri sebelum ni, scha ada request vector kat akak NI dan dah siap ln. Kalau belum baca SINI dulu. Kalau dahh mesti tau vector tu cute sangat kan. Sebenarnya scha dah lama nak try bervector ni dari dulu lagi, tapi tak pernah la try kat memana. Scha try lukis doodle je kat ps dan memang hampehh. Haha

So lepas sembang2 dgn akak fiqah , rasa mcam nak try pulak godek2 ps tu. Scha google la tutorial yg simple2 utk buat vector kat youtube. Then terjumpa satu video ni dan memang senang la bagi scha. Try la buatt. Hasilnya bagi scha ok la haha sebab tak penah try sebelum ni. Nak tengok ke idak? ekeke





Amacam? haha. Tu pertama kali try buat vector. Bab lukis2 oke la cuma scha tak reti nak colourkan. Bab2 shadow memang hampeh. Main suka hati ja kaler ikut tangan. Ehehe. Sehari buat satu vector ja. Cayok scha, usaha tangga kejayaan! Kuikui. 

p/s: Ada yang nak request vector? hihihi

14 Dah komen.. Anda?:

Scha Aryana berkata...

@Daya The Sixth ! haha beginner lagi.banyak kena belajar

fiqah hamed berkata...

Singgah sini..cantik..boleh practice lagi colour2 ini..semua orang belajar dari tak tahu apa2..^^

Syah berkata...


Hai,jom join TIGA GA yg menarik ni!

Are you BELIEBER,DIRECTIONER OR KPOPPER?? Come join this GA!
http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2014/01/fangirls-giveaway.html


http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-monster-and-lala.html

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2014/01/super-duper-awesome-giveaway-by-hannan.html

cik amal berkata...

cantik!! macam mana buat ehh ? susah laaa..

Scha Aryana berkata...

@Nur Farahuda hehe trimas. banyak lagi kene blaja

Scha Aryana berkata...

@wanariahamiza terima kasih, akan disinggah kembali ;)

Scha Aryana berkata...

@Syah free nanti scha tengok ye :)

Scha Aryana berkata...

@Nilam syapinaaihh biasa2 je tuu, akak punya lagi oke lahh hehe

Scha Aryana berkata...

@cik amal scha cari youtube je tutorial dia hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...