Ahad, 1 Mei 2011

[ Entri bergambar ] Ekspedisi Berjalan Kaki 40 Kilometer ( Pengakap )

.


Assalamualaikum dan selamat petang :)






adoii, kaki sakit.. dah malas nak citer banyak2.. best woo jadik pengakap.. bile dah sampai kat campsite, kitorang kemas2 dan terus masak. sebab camp ni masak sendri. tu yang best! menu 1 ialah sambal ikan bilis dengan kacang, pastu telur hancur.. ekeke.. sedapp!









 
kami group pertama yang sampai!  kami punye la jalan laju2 takmo bagi skolah laen sampai dulu..


 ni baru jalan 8 kilometer.tu pon penat, mak aii.. pastu ada arahan untuk amek gambar kat mane2 tempat dalam skolah ni.. mase ni boleh la senyum lagi..





 gulai telur! sedap woo! jangan memain..



masak, masak jugak.. posing tak leh tinggal.. ekeke
.
 ni geng jaga nasi..



 menu hari ni : nasi dengan kicap, telur mata, dan sayur campur yang lebih2 cikgu.. ekeke..



ni hari last.. kemas2 nak balik..
.
gambar banyak lagi.. tapi yang ni je la nak tayang kat sini.. ekeke.. ape pon, mang best lah jugak camp kali ni.. sepatutnye ade jalan malam untuk balik kat campsite semula, tapi cikgu2 tengok sorang2 pakai kantoi dah, dorang bagi balik naek kete.. lega! 



SUKA entri ni? KOMEN la.. takmo komen pon LIKE je lah :)

8 Dah komen.. Anda?:

zacky ~786~ berkata...

huhu teringat kenangan jadi pengakap dulu.. :)

Anitafasha berkata...

Wahh.. Mesti happening..

nelly berkata...

teringat zaman sekolah ~
hehehe

Scha Aryana berkata...

@nelly

hehe.. zaman skolah memang best

cik Ida berkata...

mak aih! gulai telor tu tak boleh blah.. lapar tengok.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...