Rabu, 11 Mei 2011

Nur Kasih The Movie

 




yuhuu, Selamat tengahari! wahh, lamenyer tak bukak blog tersayang ni.. lately, busy sikit sebab exam mid year kat skolah dah dekat & internet kat rumah problem sikit..

korang follow tak drama Nur Kasih yang TIZ ZAKIAH & REMY ISHAK tu berlakon? Alaa,mesti tahu drama ni kan.. memang best kan.. ni dah ade NUR KASIH THE MOVIE pulak. kat pawagam 19 MEI ni.. haa, wajib tonton ni.. ape kate korang bace ni dulu :)





Penghasilan filem ini bukan sekadar memandang kepada populariti sirinya tetapi ianya untuk memenuhi permintaan 19 juta pengikut siri Nur Kasih untuk menyaksikan kesinambungannya melalui filem. Rata-rata mereka menyatakan tidak mencapai tahap kepuasan maksima dengan episod terakhir siri tersebut. Ianya bagai tergantung dan meninggalkan persoalan yang tidak mampu mereka sudahi. Mereka mahukan lebih lagi. Sekali lagi kerjasama gabungan suami isteri yang telah berjaya mencipta karya indah ini dituntut untuk menyuntik lagi kekuatan cerita kegemaran ramai ini menjadi sebuah filem yang mendedahkan segala-galanya yang tersirat di dalam siri Nur Kasih.




Sekaligus bertindak sebagai penamat cerita, filem Nurkasih terbitan bersama Grand Brilliance, Film Scape Sdn Bhd,  dan Juita Viden Sdn Bhd ini masih mengekalkan tiga teraju utama untuk 3 watak penting yang berjaya meninggalkan kesan di hati penonton siri Nur Kasih. Penangan pembawaan watak-watak Adam, Nur Amina dan Aidil oleh Remy Ishak, Tiz Zaqyah dan Fizz Fairuz benar-benar memberi impak sehingga tercetusnya fenomena Nur Kasih di kalangan peminat siri drama di Malaysia. Pada mereka, kesungguhan dan kecekalan tiga watak ini menghadapi cabaran kehidupan menjadi sumber inspirasi dan tauladan.




Nur Kasih The Movie ini yang turut menjadikan Jordan sebagai lokasi utama penggambaran mengisarkan kehidupan 6 tahun kemudian 3 jiwa yang sentiasa diuji ini. Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri. Ketiga-tiga jiwa ini masih memerlukan antara satu sama lain. Di saat getir seakan mahu memisahkan Adam dan Nur, Aidil setia diantara keduanya walaupun dirinya juga dihimpit kerinduan teramat. Masih adakah sinar bahagia untuk mereka bertiga akhirnya? Inilah perjalanan hidup mereka dalam usaha mereka mendapatkan pencarian sebenar erti kehidupan. Abadi selamanya.



Filem yang juga membawakan tema cinta sejati ini bakal ditayangkan untuk tontonan umum bermula 19 Mei 2011. Rasai satu kesyahduan indah bak bait-bait lirik lagu temanya, Nur Kasih, yang turut dinyanyikan kembali oleh Tiz Zaqiah, ‘Aku kembali kerana masih, mencari yang hakiki, sinar pasti, janji suci yang abadi…’ Filem ini akan membawa anda untuk berfikir sejenak apakah sebenarnya yang sudah anda lakukan sepanjang kehidupan ini, adakah anda menikmatinya atau sekadar membiarkan ia berlalu begitu saja. Yang jelas, setiap apa yang terjadi mempunyai hikmahnya. Hanya mata hati yang ikhlas akan dapat merasakan nikmat ujian yang diturunkan Tuhan.
  






dah baca? penuh dengan emosi kan.. mesti best sebab khabir batia tak penah menghampakan kot.. hee. tak sabar nak pegi tengok!



CREDIT TO :

9 Dah komen.. Anda?:

Dekcik berkata...

wah mesti tgk nie....msti best kan..hehe...

jemput singgah..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/juvana.html

ZWAN SABRI berkata...

Zwan x tengok drama nur kasih tp rasa macam bminat plak nk tgk filem dia sebab ramai kata filem ni macam best..

MySuaraBlog: Kumbang Bukan Seekor, Bunga Bukan Sekuntum

Scha Aryana berkata...

@ZWAN SABRI

hehe.. best citer ni.. t tgk la

Diey La berkata...

nur kasih yg b'siri pn best ..
yg the movie msti lgi superb ..
msti tgok ni . :)

Scha Aryana berkata...

@Diey La

kan kan? yang bersiri pon best dah.. tak sabar nak nengok

Nurhasnatul Nabila berkata...

nur tunggu abg adam..
cinta nur utk abg adam...
HAHAH
LIKE

Scha Aryana berkata...

@Diey La

A'ah, yang bersiri pon best, tak sabar nak nengok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...