Rabu, 11 Disember 2013

Cara Scha Aryana Layan Perasaan

Sadness by lipflowerX on deviantART


Kuikui kemain tajuk. Aku bila sekali takdak mood, duduk pn rasa tak senang.. Sometimes, there's nothing going wrong, but you still feel moody. Ha hmpa pn mesti pernah rasa macam tu kan? Selalunya apa yg hampa buat kalau moody? Dengar lagu? Blogging? Ok jom tengok cara scha! hee


TUMBLRING
Ni paling aku suka.. Caranya cuma scroll home, pastu mana2 quote, gambar yg berkenan just REBLOG. Apa yg aku suka kat tumblr ni adalah quote2 dia selalunya memang kena dengan diri aku, dan kena dengan situasi tu. Kadang2 dok reblog sampai tak sedaq masa dah berlalu..



People may not tell you how they feel about you, but they always show you. Pay attention.

"i don’t think anyone really understands how much compliments actually mean to me like i
 usually brush them off with a joke and a quick “thank you” but really i remember compliments for forever so if you’ve ever complimented me or done something nice for me thank you so much wow"


 
                                                                   



Sapa2 yang belum jelas tumblr tu apa boleh la tengok sini schathedivas.tumbr.com


BLOGGING
Aku ada lagi 1 blog personal yg mana, blog tu aku guna untuk luahkan semuanya.. Hee sebab kadang2 aku tak berapa selesa nak share problem dengan sapa2. Yelah ada benda yg kita boleh share dan ada jugak yg kita nak simpan sorang2 ja. Aku jenis type yg jarang share problem yg berat2 kat orang.. 

Paris laptop

So cara nak menghilangkan beban tu adalah dengan menulis. Nak tulis diari rasa macam tak selamat ja.. Hehe tuliss jela blog. Kat ssitu dari A-Z ada. Hee blog tu pulak privatekan la. Hanya kita ja boleh tengok. Rasa hilang la jugak beban dengan menulis.. 



FRIENDS
Yeayy thank God sebab aku ada bestfriend yg sangat understanding, caring and of course crazy! Ada apa2 sikit terus msg, and few seconds later, ada reply! Yeayy thats why i love you damn much bestiess.. Hilang sikit masalah kalau keluar lepak2 dengan depa.. hm hm tak lupa jugak dekat khai yg selalu ada dengan aku.. Hee love you!

         
  



MUSIC
Sambil2 dok tumblring tadi, atau pn dok saja jelah2. Nak tambah mood tu kena lah dengar lagu okeh! Baru lagi feel! Hehe.. Lagu2 tu haruslah slow song.. Selalunya aku dengar lagu2 Lana Del Rey, Love song yg romantic2 ataupn nak legi feel aku selalu layan Lite Fm ja terus..


Apa2 pon,

When all your failures surround you, and the open doors have closed, look up. There’s a door that never closes. A way. When all the other ways have failed you…

14 Dah komen.. Anda?:

azizah :) berkata...

akak layan perasaan dengar lagu jer..hehee

Scha Aryana berkata...

@azizah :) hehe sama la kita, kena plak lirik yg syahdu2 tu.. hee

Husna Khairuzan berkata...

betul. dengar lagu. such a good therapy of mind

Nurulee berkata...

i love music & blogging. eheh. tu lah tk semua problem kita boleh share dgn org kan. dkt blog is better =D

Scha Aryana berkata...

@Nurulee kann, lagi selesa dgn bercakap guna jari ni. Hee

Nurul Farahizzati berkata...

akak layan perasaan tengok cerita one piece.. hehe

Scha Aryana berkata...

@Nurul Farahizzati hehe yeke, scha tak tengok la plak citer tu

Azwar Syuhada berkata...

Lebih kuranglah dengan akk cuma lebih suka tidur je..hahaah..

Scha Aryana berkata...

@Azwar Syuhada haha ye eh. Scha kalau takde mood atau ada problem , nak tidur pon takleh. hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...