Rabu, 18 Disember 2013

Result PMR

Haa mesti adik2,korang2 yang tengah menanti 19 Disember ni tengah dupdap2 kann. Hee scha dah lepas dah sebenarnya. Cuma teringat waktu scha tunggu result tahun lepas. Harini memang tak rasa apa2 langsung lagi la. Esok nak amek result pn macam biasa ja lagi, tapi bila sampai ja hari yg ditunggu2 tu, mak beli nasi lemak plg sedap di dunia yg feveret scha pn scha makan semulut ja. Makan xlalu dahh wehh fikir apa nak jadi satg. haha!

Tapi, alhamdulillah la scha dapat 7a utk pmr. Math scha dapat b.. Scha takla berharap sgt hari tu, tapi scha jenis yg percaya pada kata hati scha, sebab hati scha mmg jarang la salah. hee cool je haritu, malas nk berharap sbb takut tak dapat. Tapi dengar2 je nama shah nur aryana dipanggil masa tu rasa mcm ohmyy. Macam kena pukau. Jalan ja naik pentas , amek gambar. Aku pn dah lupa macam mana aku senyum masa tu. haha.



Scha tak mula study dari awal tahun pn. Main ja banyak. Trial pmr pn scha dapat 1a,4b,2c,1d.. Ha semua lengkap. Lepas trial tu baru scha start study sbb scha sukakan cabaran! Tambah2 lagi dok nampak je hadiah nu haa. Hee

Cara scha study?
Aku skolah kat skolah harian biasa ja kat kawasan yg agak terpencil, so aku memang diantara budak target la, jadi sekolah bg km study dalam bilik mesyuarat lepas balik skolah. Sampai la pejabat tutup. So hari2 lepaas trial aku dengan kawan2 p la bertapa kat bilik tu. Selalu balik skolah kul 2. Scha sambung sampai kul 5.

Balik rumah memang tak study la sebab dah penat, so malam scha tidur agak awal la. Dalam pukul 10 scha tido dah, TAPI scha bangun study kul 1.30pagi macam tu. Masa tu masa plg scha suka, takde gangguan apa2, sambil ditemani lite fm.. Masa dah study tu baru laaaaaaaaa ayat2 ni terkeluar dari bibir aku...


"Laaa, awat senang sgt. Kalau tak senang dari dulu dah dapat result ok"

'Laa, soalan dia sama ja pn, ulang2 ja."

"Ya Allah, yg ni ka yg aku anggap susah sgt dulu??"


Ha lebih kurang camtu la. Dok pikir susah, susah. Padahal takla susah mana pn.. Satu lagi cara scha study yg bg scha lah, buat scha improve ialah dgn cara ulang2 soalan yg sama. Scha beli buku latihan banyak2, tapi tak jawab dalam tu. Jawab dalam buku lain, so boleh ulang2 jawab. SEBAB mmg soalan pmr yg sama ja, bila scha tenngok buku latihan yg koleksi soalan2 tahun2 lepas tu kan, yg start dari tahun 2005. Baru tau soalan dia pusing2 camtu ja , senang nak tackle soalan. Baru la minat nak belajar!

Hee teringat pulak kenangan lalu.. Lagi berapa hari ja lagi scha akan jadi budak spm dah. Macam susah ja. Wuu sebab scha agak slow dalam subject2 sc tu dannnn addmath jgk. Tapi cuti skolah ni scha dah start baca baca bio sikit2, buat nota sikit, harap2 semangat nak belajar tahun depan tak hilang2!

In a nutshell, semoga berjaya ya adik2. Takpe kalau tak dapat result yg cemerlang pn, sebab nanti bila dah form 4, semua dah lain. Tak ok pmr bukan pengakhiran segala2nya. SPM menanti nu haa. Redha dan terima jelah apa2 keputusan pn nanti, dah try the best kan. Hee stay cool ;)

14 Dah komen.. Anda?:

AINA ZAIRULNIZAM berkata...

I wonder if dapat jadi macam sis, ya Allah boleh pengsan kot. Ya laa, my trial pon 1A je. Berdebar sangat tunggu 19/12/2013. Wish me luck ea kak scha? :D

Scha Aryana berkata...

@AINA ZAIRULNIZAM Alala takde yg mustahil dear. Akak pn trial 1a je haa. lengkap b,c,d lg. hee k semoga berjaya dear. boleh punye lah ;)

Nabiha Zaidi berkata...

Kannn. Bila kita dah lepas benda tu. Barulah nak rasa senang bagai.

msredcheesecake berkata...

tahniah....

akk dulu pmr takde a pun...haaa

Miss Kaka berkata...

wah bestnyaaa result :) tahniah yee..

syahirah ismail berkata...

gempak resultl tu. =D

btw, cantik nama

Scha Aryana berkata...

@Nabiha Zaidi hehe yup sebab tu org cakap belum cuba belum tau. hee

Scha Aryana berkata...

@Miss Kaka hehe terima kasih.. ahamdulillah

Scha Aryana berkata...

@syahirah ismailecehh sempat perasan yee. hee thanks ;)

Azhafizah Md Nor berkata...

congrats dapat result best scha! Good luck untuk adik² esok

Jemput singgah ke blog
Blog Azhafizah.com

ezyra daniel berkata...

tahniah ye adik..
hebat betul sampai 7A..akk dlu 3A je mmpu ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...