Ahad, 24 April 2011

Cara download dan install font.

..





Tutorial ni senang je sebenarnya.. Tengok step by step k ;)

1. Pegi ke website font yang korang nak.. Scha cadangkan DAFONTKEVIN AND AMANDA dan FONTSPACE


2. Pilih font yang korang nak.. Then Download

3. Then, bile dah dowload.. korang EXTRACT file tu..

4.  Bukak file yang korang dah extract tadi. Then ade kan truetype font.. Then, right click n Install!




6. DONE ! Dah siap pun! Bila dah install korang boleh la guna dalam photoscape ke photoshop korang.. Senang kan? Selamat Mencuba! Link bawah ni sha senaraikan font2 yang cantik.. 


dah pakai tutorial ni, KOMEN lah ye :) takmo komen jugak, LIKE je lah :)
.

16 Dah komen.. Anda?:

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! berkata...

yeay!! dpat! thnx scha :)
sbb hri tu ade jgk download tp xdpt nk install.

kaizen berkata...

dulu ade blaja ngan ustaz tp da lupe...lme gler kot tggl bnde nih...

Scha Aryana berkata...

@superb an

copy salah kot? cer try copy lain, then paste :)

labels : holding your eyes :) berkata...

Ya Allah , Scha . i dah banyak kali dah try . tak dapat-2 jugak . tak reti lahh :'(

Scha Lalala berkata...

@labels : holding your eyes :)

dah ikut betul2 step tu? kat mana yg tak jadi tu?

tyra berkata...

hi, nak tanye. macam mane nak install fonts tu ehh? kan dah right click n then? tak paham yg tu :)

Scha Lalala berkata...

@tyra
Kan bile awak rightclick, ada install kann? kalau ade, just click n siap. n kalau takde pulak. kena guna cara ni. awaj serch file fonts kat laptp/pc awak, then copy font yg dah download tadi, n yang dah extract tadi. lepastu paste dekat file fonts dekat laptop tu k? hope membantu :)

Anis Farhana berkata...

Wow!! Ohsemmnya tuto ni. Nak try ^^ Thanks for sharing :)

Tanpa Nama berkata...

WAAAAA >< makasihh yaaa
ternyata sangat membantuuuuuuuuuu

lidia berkata...

kalo nak downdload font dkat handphone cam mana caranya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...